Tradičné domáce mliečne produkty zo Zázrivej, podľa dlhoročnej rodinnej tradície.
Výroba pravých zázrivských korbáčikov je ich poslaním.
Počiatky ich mliekarne siahajú až do obdobia starých a prastarých rodičov.
Tí sa živili salašníctvom a výrobou tradičných syrových špecialít. Na túto tradíciu nadviazali ich rodičia, ktorí v roku 1993 založili firmu a začali podnikať v okolí Zázrivej
S rastúcou klientelou sa podnikanie presunulo z jarmokov do lokálnych obchodov a hotelov. Rast firmy si vyžiadal zmeny a tak sa v roku 2003 pretransformovali na súčasnú spoločnosť SYREX. Zmodernizovali výrobu, zaviedli nové technológie a začali sa intenzívnejšie venovať distribúcii produktov v rámci Slovenska a Česka.
V súčasnosti zamestnávajú viac ako 30 zamestnancov.
Vyrábajú viac ako 50 druhov tradičných syrových produktov a špecialít. Sieť predajcov zásobujú čerstvými výrobkami dvakrát týždenne, aby sa na pulty a Vaše stoly prinášali len tie najčerstvejšie a najchutnejšie produkty zo Zázrivej.
Výroba pravých zázrivských korbáčikov a syrových delikates je ich poslaním.
Sú jedným z mála výrobcov, ktorí majú to šťastie používať pre svoj kľúčový výrobok chránené zemepisné označenie Zázrivský korbáčik a Zázrivské vojky.Hlavná činnosť, ktorej sa venuje ich firma, siaha do obdobia ich starých a prastarých rodičov. Živili sa salašníctvom - chovom oviec, kráv a s tým spojenou výrobou syra a syrových korbáčikov.
Rodičia syrové výrobky najskôr predávali pred kostolmi po širokom okolí Zázrivej v čase, keď sa konali nedeľné sväté omše. Taktiež na dedinských jarmokoch, tržniciach. Neskôr produkty začali dodávať do miestnych obchodov, reštaurácií a hotelov. V roku 2003 sa firma pretransformovala na firmu s názvom Syrex. Prestali chovať vlastné ovce a kravy. Zamerali sa na kvalitu výroby v tradičnom spôsobe, modernizáciu výroby a vlastný predaj syrových produktov.
V dnešnej dobe zamestnávajú cca 30 zamestnancov, vyrábajú 50 druhov mliečnych výrobkov. Májú sieť predajcov po celom Slovensku a Čechách, ktorých zásobujú čerstvými výrobkami raz až dva krát do týždňa. Stúpajúcim rastom dopytu po produktoch si vyvinuli vlastné technologické zariadenia. Ich firma sa drží tradície, ale spoliehajú sa aj na inováciu. Robia všetko preto, aby výrobky z mlieka čo najviac spĺňali súčasné nároky na požadované hygienické normy. Najdôležitejšou podmienkou je, aby ostali zachované všetky tradičné chute a prívlastky týchto obľúbených produktov.
Len vtedy sa naplní motto, že Vám ponúkame „to najlepšie zo Zázrivej".