Jedinečne poctivé remeselné pivo vyrábané len z najkvalitnejších surovín a zadymeného jačmenného sladu.
Nestville Beer z pivovaru je poctivé remeselné pivo, vyrobené z tých najkvalitnejších surovín - krištáľovo čistej podtatranskej vody, obilných sladov a chmeľu. Jedinečnosťou je použitie zadymeného jačmenného sladu nad tvrdým drevom, ktorý sa používa aj pri výrobe whisky Nestville. Starostlivo vybrané odrody chmeľu dodávajú pivu jeho charakteristickú horkastú chuť.
Počas kvasenia používajú vlastné kmene kvasiniek, ktoré boli vyšlachtené pre dosiahnutie jedinečnej chute piva. Po hlavnom kvasení sa pivo stáča a nechá sa odležať v sudoch po Nestwille Whisky. Zrenie v drevených sudoch z amerického bieleho duba, v ktorých predtým zrela Nestwille Whisky, zvýrazňuje jedinečnú chuť piva. Dodáva mu jemnú horkosť dubového triesla a sladkasté vanilkové tóny s jemným podtónom Nestwille Whisky na pozadí.
Sladovnícky jačmeň, používaný na prípravu sladu, je netradične pestovaný vo vysokohorských podmienkach. Jeho výhodou je, že sa pestuje na menej úrodnej a na dusík pomerne chudobnej pôde, preto je najvhodnejšou plodinou na výrobu jačmenného sladu. Čím menej jačmeň obsahuje dusíka, tým ma vyšší obsah cukrov, ktorých premenou vznikne alkohol.
Pri príprave zadymeného sladu sa využíva tradičný spôsob sušenia, kedy počas „doťahovania“ využívajú zadymovanie tvrdým drevom z buka a čerešne
Slad sa vyrába dobovým manuálnym spôsobom, ktorý bol typický v druhej polovici 19. storočia. Jačmeň sa najskôr očistí a niekoľko dní (zvyčajne 2-3 dni) sa máča vo vode, potom sa rozprestie na betónovej ploche (humno), kde sa nechá v tme a vlhku, kde klíči (5-8 dní). Počas tejto doby dochádza k tvorbe enzýmov, ktoré sú potrebné na štiepenie škrobu na jednoduché skvasiteľné cukry. Počas celej doby sa jačmeň prevzdušňuje a ručne obracia, aby nedochádzalo k jeho zapareniu.
Takto pripravený tzv. zelený slad sa na 24-48 hodín suší teplým vzduchom na hvozdoch, kde sa šetrne a pomaly zbavuje prebytočnej vody. Pri výrobe zadymeného sladu, určeného na výrobu whisky a piva, sa počas hvozdenia používa dym z tvrdého dreva, ktorý whisky a pivu dodáva charakteristickú jemnú dymovú vôňu.