Rodinná firma spod Tatier ktorá sa venuje tradičnej výrobe údenín.
MÄSOVÝROBA ŠTEFAN KNIŽKA, s.r.o. je rodinná firma spod Tatier, v ktorej sa už tretia generácia venuje spracovaniu mäsa a výrobe tradičných údenín.
Rodinný podnik založil Štefan Knižka, ktorý sa zaúčal remeslu v rodnom Telgárte ako pomocník na dedinských zabíjačkach. Po vyučení zbieral mäsiarske skúsenosti najskôr v Prahe a potom u známeho popradského mäsiara, pána Liptáka. Po Nežnej revolúcii a páde komunizmu v roku 1989 si splnil sen a garáž pri rodinnom dome prestaval spolu s vnukmi na malú výrobňu a predajňu Mäsa a údenín. V predajni pracovala celá rodina, vnuci so starým otcom vo výrobe, manželka Mária spolu s dcérou za predajným pultom.
Pre dôraz na kvalitu, čerstvosť mäsa, kontrolu a výber najkvalitnejších surovín, dodržanie poctivosti a remeselnej zručnosti, sa Knižkove klobásy, slaniny, či údené mäso stali známymi nielen v Poprade, ale aj v jeho širokom okolí.
Po smrti Štefana Knižku v roku 1998 vedenie podniku prevzali jeho dvaja vnuci. V roku 2005 sa podnik presťahoval do väčších priestorov v obci Hranovnica, kde sa tradičné údeniny vyrábajú dodnes