0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Poctivá kapustnica

Autor receptu: Mnami by Lucy

Máme pre vás pripravený tradičný recept na výbornú kapustnicu, ktorej príprava je úplne jednoduchá a ozdobí každý štedrovečerný stôl. Akurát hustá, akurát kyslá, plná chutí, pripravovaná z výberových a kvalitných surovín. 

Náročnosť
Stredné
Počet porcií
4 porcie
Čas prípravy
320 minút

Máme pre vás pripravený tradičný recept na výbornú kapustnicu, ktorej príprava je úplne jednoduchá a ozdobí každý štedrovečerný stôl. Akurát hustá, akurát kyslá, plná chutí, pripravovaná z výberových a kvalitných surovín. 

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
4

Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

Menšia cibuľa 2 ks
Cesnak 4 strúčiky
Bravčové plece Momentálne nedostupné 300 g
Údené bravčové koleno 1 ks
Údená klobása (nožička) 1 ks
Kyslá kapusta 400 g
Sušené huby 40 g
Sušené slivky 4 ks
Pasírované paradajky 500 g
Soľ 1 podľa chuti
Čierne mleté korenie 1 podľa chuti
Červená mletá paprika 1 podľa chuti
Bobkový list 4 ks

Postup

  1. V prvom kroku si vyvaríme údené koleno. Koleno vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme cibuľu, bobkový list a varíme do mäkka. Vývar použijeme do kapustnice. Ak nemáme koleno môžeme použiť aj údené rebrá alebo iný druh údeného mäsa. Trvá to tak 2-3 hodiny. Varíme pomaly.
  2. Huby si namočíme do teplej vody. Bravčové plece si nakrájame na kocky. V hrnci si na oleji alebo masti upečieme do sklovita cibuľku. Pridáme bobkový list. Následne pridáme mäso, osolíme, okoreníme a pridáme červenú papriku.
  3. Necháme ho zatiahnuť a pridáme k nemu nakrájanú klobásu na kolieska. Pridáme huby bez vody a chvíľu restujeme. Následne pridáme kapustu. Ak je veľmi kyslá, môžeme ju premyť. Keď sa všetko poriadne spojí a premieša, zalejeme túto masu paradajkovou passatou a dolejeme vývarom (cca 2litre), v ktorom sme si vyvarili údené mäso/kosti.
  4. Kapustnicu varíme na miernom stupni zhruba 2 hodiny, priebežne premiešavame a dolievame vývar/ vodu. Ak je potrebné, dochutíme soľou, korením.
  5. Po hodine varenia pridáme sušené slivky.
  6. Keď je mäso v kapustnici mäkké, môžeme do nej nakrájať údené mäso a kapustnicu odstavíme zo sporáka.
  7. Podávame s chlebom, prípadne s kopčekom smotany.