
Vianočka je často súčasťou štedrovečerného stola, prípadne sa jedáva na raňajky v deň Vianoc. Vytvorte si novú tradíciu a vyskúšajte si ju upiecť doma, s naším receptom to určite zvládne každý. Je vláčna a mäkká niekoľko dní.
Vianočka je často súčasťou štedrovečerného stola, prípadne sa jedáva na raňajky v deň Vianoc. Vytvorte si novú tradíciu a vyskúšajte si ju upiecť doma, s naším receptom to určite zvládne každý. Je vláčna a mäkká niekoľko dní.
Droždie v podstate nie je nič iné ako zlisované pivné kvasinky s prímesou múky, nemá príliš obľúbenú chuť a používame ho na to, aby nám krásne vykyslo cesto. Droždie však oddávna patrilo k liečiteľskej výbave obyčajných ľudí, ktorí si nemohli dovoliť zaplatiť za drahé lieky od lekára.
Droždie v podstate nie je nič iné ako zlisované pivné kvasinky s prímesou múky, nemá príliš obľúbenú chuť a používame ho na to, aby nám krásne vykyslo cesto. Droždie však oddávna patrilo k liečiteľskej výbave obyčajných ľudí, ktorí si nemohli dovoliť zaplatiť za drahé lieky od lekára.
Na dokončenie potrebujeme: 1 žĺtok, plátky mandlí