0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Hokaido polievka s červenou šošovicou

Autor receptu: Mnami by Lucy

Zahrejte sa horúcou jesennou krémovou hokaido polievkou. Krásna oranžová farba, jednoduchá príprava, nízkokalorická a plná živín, taká je táto tekvicová polievka.  

Náročnosť
Stredné
Počet porcií
5 porcií
Čas prípravy
40 minút

Zahrejte sa horúcou jesennou krémovou hokaido polievkou. Krásna oranžová farba, jednoduchá príprava, nízkokalorická a plná živín, taká je táto tekvicová polievka.  

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
5

Na prípravu 5 porcií potrebujeme:

Tekvica hokaido 500 g
Menšia cibuľa 1 menší kus
Mrkva Momentálne nedostupné 2 ks
Červená šošovica 3 veľké lyžice
Zeleninový vývar Momentálne nedostupné 2 litre
Smotana na šľahanie 100 ml
Soľ 1 malej lyžičky
Muškátový oriešok - mletý 1 malá lyžičky
Bobkový list 1 ks
Zemiaky 3 ks

Postup

  1. Umyjeme si tekvicu, ošúpeme ju, taktiež aj mrkvu, zemiaky, cibuľu a všetko nakrájame na malé kúsky. 
  2. Na oleji alebo masle si orestujeme do sklovita cibuľu, pridáme bobkový list a nakrájanú zeleninu - tekvicu, mrkvu a zemiak. Osolíme a chvíľu orestujeme. Následne pridáme červenú šošovicu a zalejeme vývarom alebo vodou. Varíme kým sa nám neuvarí zelenina. Zhruba 20 až 30 minút. 
  3. Vyberieme bobkový list a polievku do hladka rozmixujeme. Ak je hustá prilejeme vývar/vodu a na konci môžeme zjemniť chuť smotanou. Polievku necháme prevrieť a dochutíme muškátovým orieškom, prípadne soľou.
  4. Servírujeme podľa chuti s krutónmi, tekvicovými jadierkami a vrch polievky pokvapkáme olejom.