
Dužina a šťava veľkých a ťažkých tekvíc nám paradoxne pomáha zbaviť sa prebytočných kilogramov a tukových vankúšov. Tekvicové jadierka zasa spomaľujú proces starnutia ľudských buniek.
Dužina a šťava veľkých a ťažkých tekvíc nám paradoxne pomáha zbaviť sa prebytočných kilogramov a tukových vankúšov. Tekvicové jadierka zasa spomaľujú proces starnutia ľudských buniek.
1. Tekvicu umyjeme a očistíme od jadierok. Nakrájame na mesiačiky, zapekaciu misu pokvapkáme olivovým olejom a poukladáme do nej tekvicu. Posolíme, pomedzi uložíme cesnak a lístky šalvie. Opäť tekvicu pokvapkáme olivovým olejom a z vrchu posypeme hnedým cukrom. Tekvica tak získa skvelú karamelovú chuť.
2. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňoch, kým nie je tekvica upečená do zlatista. Zhruba 30-40 minút.
3.Keď je tekvica upečená, môžeme servírovať. Na tanier si naložíme tekvicu, aj s upečenou šalviou, na vrch naukladáme natrúsený syr, pekanové oriešky a pokvapkáme olivovým alebo tekvicovým olejom, prípadne balsamicom.