
1. Múku, solamyl, prášok do pečiva, pivo, soľ, čierne mleté korenie spolu premiešame a spravíme si hladké kašovité cesto. Soľ a korenie dáme podľa chuti. Necháme chvíľu odstáť.
2. Zemiaky nakrájame na hranolčeky a predvaríme si ich asi 5 minút v osolenej vriacej vode. Po 5 minútach vyberieme, osušíme utierkou a smažíme na rozpálenom oleji.
3. V panvici s hlbokým dnom (napr. Wok) si rozpálime nový olej na vyprážanie.
4. Rybku si nakrájame na väčšie kúsky a obalíme v múke a potom ponoríme do cestíčka a necháme chvíľku odkvapkať. Opatrne kladieme do oleja a po jednotlivých kusoch vyprážame. Olejom nešetríme, musí ho byť dostatok, aby ryba bola ponorená v oleji. Rybka sa nesmie dotýkať dna panvice, inak sa prilepí.
5. Rybu smažíme asi 3-4 minúty, vyberieme a prebytočný olej odsajeme papierovou utierkou.