0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Fish & Chips

Autor receptu: Monika T.

Anglická klasika, ktorú si môžete vychutnať aj u vás doma.
Náročnosť
Stredné
Počet porcií
3 porcie
Čas prípravy
35 minút
Anglická klasika, ktorú si môžete vychutnať aj u vás doma.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
3

Na prípravu 3 porcií potrebujeme:

Treska 600 g
Hladká múka 60 g
Solamyl 60 g
Prášok do pečiva 1 Trochu
Soľ 1 Podľa chuti
Čierne mleté korenie 1 Trochu
Olej na vyprážanie 1 Podľa potreby
Zemiaky 600 g

Postup

1. Múku, solamyl, prášok do pečiva, pivo, soľ, čierne mleté korenie spolu premiešame a spravíme si hladké kašovité cesto. Soľ a korenie dáme podľa chuti. Necháme chvíľu odstáť.

2. Zemiaky nakrájame na hranolčeky a predvaríme si ich asi 5 minút v osolenej vriacej vode. Po 5 minútach vyberieme, osušíme utierkou a smažíme na rozpálenom oleji.

3. V panvici s hlbokým dnom (napr. Wok) si rozpálime nový olej na vyprážanie.

4. Rybku si nakrájame na väčšie kúsky a obalíme v múke a potom ponoríme do cestíčka a necháme chvíľku odkvapkať. Opatrne kladieme do oleja a po jednotlivých kusoch vyprážame. Olejom nešetríme, musí ho byť dostatok, aby ryba bola ponorená v oleji. Rybka sa nesmie dotýkať dna panvice, inak sa prilepí.

5. Rybu smažíme asi 3-4 minúty, vyberieme a prebytočný olej odsajeme papierovou utierkou.