0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Žĺtkové orechové rezy

Autor receptu: Mnami by Lucy

Sú tradičná sviatočná klasika, ktorá nikdy neomrzí a nesmie chýbať ani na tvojom stole. Recept je nenáročný na prípravu a keďže koláč neobsahuje žiadny krém, vydrží čerstvý aj niekoľko dní.

Náročnosť
Stredné
Počet porcií
40 porcií
Čas prípravy
60 minút

Sú tradičná sviatočná klasika, ktorá nikdy neomrzí a nesmie chýbať ani na tvojom stole. Recept je nenáročný na prípravu a keďže koláč neobsahuje žiadny krém, vydrží čerstvý aj niekoľko dní.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
40

Korpus - Na prípravu 40 porcií potrebujeme:

Bielok 5 ks
Práškový cukor 250 g
Zmäknuté maslo 250 g
Hladká múka 160 g
Mleté vlašské orechy Momentálne nedostupné 250 g

Poleva - Na prípravu 40 porcií potrebujeme:

Žĺtkov 5 ks
Vanilkový cukor 1 balenie
Práškový cukor 170 g

Postup

  1. Zo zmäknutého masla a cukru vymiešaj jednotný krém, pridaj preosiatu múku, mleté vlašské orechy a vymiešaj jednotné husté cesto.
  2. Z bielok vyšľahaj tuhý sneh a opatrne ho primiešaj k orechovému cestu. Cesto bude husté, netreba sa toho báť.
  3. Na plech (veľkosť približne 22cm x 32cm) vlož papier na pečenie a rovnomerne rozotri cesto.
  4. Rúru vyhrej na 180 stupňov a koláč peč približne 20 minút. Cesto treba kontrolovať.
  5. Kým sa koláč pečie v miske vyšľahaj do hladka cukor so žĺtkami. Ešte na horúci koláč vylej polevu a rovnomerne ju rozotri po celom koláči. Plnka pekne stuhne. Koláč nechaj vychladnúť.
TIP: Aby poleva na koláči počas krájanie nepraskala, nôž namoč do vody a následne krájaj rezy.