0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Majonézový zemiakový šalát

Autor receptu: Mnami by Lucy

Majonézový zemiakový šalát je neodmysliteľnou súčasťou Vianoc. Jeho príprava nie je vôbec zložitá. Stačí si pripraviť všetky suroviny vopred, zamiešať a potom ho už len dobre dochutiť. 

Máme pre vás jednoduchý a overený recept, ktorého výsledkom je šťavnatý a veľmi chutný šalát. 

Náročnosť
Stredné
Počet porcií
6 porcií
Čas prípravy
60 minút

Majonézový zemiakový šalát je neodmysliteľnou súčasťou Vianoc. Jeho príprava nie je vôbec zložitá. Stačí si pripraviť všetky suroviny vopred, zamiešať a potom ho už len dobre dochutiť. 

Máme pre vás jednoduchý a overený recept, ktorého výsledkom je šťavnatý a veľmi chutný šalát. 

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
6

Na prípravu 6 porcií potrebujeme:

Zemiaky - varný typ A 1500 g
Mrkva Momentálne nedostupné 2 ks
Mrazený hrášok 150 g
Červená cibuľa 1 ks
Zaváraná uhorka 7 ks
Vajce 3 ks
Majonéza 400 ml
Voda zo zaváraných uhoriek 50 ml
30 % smotana na šľahanie 50 ml
Plnotučná horčica 1 veľká lyžica

Dochutenie - Na prípravu 6 porcií potrebujeme:

Soľ 1 podľa chuti
Čierne korenie Momentálne nedostupné 1 podľa chuti
Práškový cukor 1 podľa chuti
Štava z citróna 1 podľa chuti

Postup

  1. Uvaríme si zemiaky v šupke, necháme ich poriadne vychladnúť, pokojne si ich uvarte aj deň vopred. Očistíme si mrkvu a nakrájame na malé kúsky, ktoré si tiež uvaríme do mäkka.
  2. Hrášok môžete použiť z konzervy, alebo mrazený. Mrazený stačí namočiť do teplej vody.
  3. Nakrájame si najemno cibuľu a uhorku.
  4. Vychladnuté zemiaky si očistíme a nakrájame alebo pretlačíme na malé kúsky. Pridáme k nim nakrájanú a vychladnutú mrkvu, hrášok, uhorku, cibuľu a premiešame. Následne prilejeme vodu zo zaváraných uhoriek, premiešame, potom pridáme majonézu a smotanu. Premiešame a ak je šalát suchý prilejeme smotanu alebo pridáme ešte majonézu.
  5. Následne šalát dochutíme horčicou, soľou, čiernym mletým korením a kúskom práškového cukru. Môžeme pridať šťavu z polovice citróna.
  6. Zemiakový šalát je dobré nechať odstáť do ďalšieho dňa a následne ešte dochutiť a pridať vajíčka uvarené na tvrdo.