0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Špaldové medovníčky

Autor receptu: Mnami by Lucy

Medovníčky sú symbolom Vianoc. A ak ešte nemáš recept na hneď mäkké medovníčky, určite ich vyskúšaj podľa rodinného receptu Mnami by Lucy. Medovníčky skladuj v uzatvárateľnej dóze a pridaj k nim kúsok jablka, ktoré treba po pár dňoch vymeniť za nové. 

Náročnosť
Stredné
Počet porcií
30 porcií
Čas prípravy
90 minút

Medovníčky sú symbolom Vianoc. A ak ešte nemáš recept na hneď mäkké medovníčky, určite ich vyskúšaj podľa rodinného receptu Mnami by Lucy. Medovníčky skladuj v uzatvárateľnej dóze a pridaj k nim kúsok jablka, ktoré treba po pár dňoch vymeniť za nové. 

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
30

Na prípravu 30 porcií potrebujeme:

Špaldová múka 400 g
Práškový cukor Momentálne nedostupné 120 g
Vajcia 2 ks
Tekutý med 3 veľké lyžice
Škorica 1 polovica malej lyžice
Perníkové korenie 1 malá lyžička
Sóda bikarbóna 1 malá lyžička
Maslo 100 g

Zdobenie - Na prípravu 30 porcií potrebujeme:

Vajce na potretie 1 podľa potreby
Oriešky 1 podľa potreby

Postup

  1. Zo všetkých surovín si vypracujeme jednotné cesto. Cesto necháme odležať v chladničke 1-2 hodiny, ale môžeme s ním pracovať aj hneď. Medovníčky budú rovnako dobré.
  2. Cesto si vyvaľkáme na požadovanú hrúbku a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme vo vyhriatej rúre na 185 st. Pečieme ich ozaj krátko -len do ružova, nie hneda.
  3. Po upečení ich ešte na plechu hneď potrieme rozšľahaným vajíčkom. Budú krásne lesklé. Tento krok ale môžete vynechať.