
Tekvicový prívarok je skvelý spôsob, ako si dopriať zdravé a výživné jedlo, ktoré si môžeme vychutnávať aj niekoľko dní po sebe, zakaždým s inou prílohou. Príjemne zahreje, zasýti a jeho príprava vám nezaberie viac ako hodinu. K prívarku sme zvolili ako prílohu fašírky, no výborne sa k nemu hodí aj mäsový perkelt, opečená klobáska alebo špekačka, uvarené vajíčko alebo krajec chleba.
Tekvicový prívarok je skvelý spôsob, ako si dopriať zdravé a výživné jedlo, ktoré si môžeme vychutnávať aj niekoľko dní po sebe, zakaždým s inou prílohou. Príjemne zahreje, zasýti a jeho príprava vám nezaberie viac ako hodinu. K prívarku sme zvolili ako prílohu fašírky, no výborne sa k nemu hodí aj mäsový perkelt, opečená klobáska alebo špekačka, uvarené vajíčko alebo krajec chleba.
Dužina tekvice je veľmi bohatá na vodu a vlákninu, preto podporuje trávenie. Vláknina viaže a pomáha vylučovať toxíny (jedy), ako aj žlčové kyseliny a tuky. Vďaka tomuto účinku a enzýmom z tekvice je podžalúdková žľaza odbremenená, môže produkovať menej lipázy (lipolytický enzým).
Dužina tekvice je veľmi bohatá na vodu a vlákninu, preto podporuje trávenie. Vláknina viaže a pomáha vylučovať toxíny (jedy), ako aj žlčové kyseliny a tuky. Vďaka tomuto účinku a enzýmom z tekvice je podžalúdková žľaza odbremenená, môže produkovať menej lipázy (lipolytický enzým).