0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Bravčové mäso na šťave s hráškom

Autor receptu: Mnami by Lucy

Tradičný a jednoduchý recept na lahodné mäsové rezance na šťave s hráškom a tarhoňou, ktoré sa oplatí vyskúšať. Aj malá obmena ingredienciíí vám prinesie nové chute. Bravčové mäso môžete zameniť za teľacie alebo hovädzie a hrášok môžete nahradiť napríklad hubami.

Náročnosť
Stredné
Počet porcií
6 porcií
Čas prípravy
120 minút

Tradičný a jednoduchý recept na lahodné mäsové rezance na šťave s hráškom a tarhoňou, ktoré sa oplatí vyskúšať. Aj malá obmena ingredienciíí vám prinesie nové chute. Bravčové mäso môžete zameniť za teľacie alebo hovädzie a hrášok môžete nahradiť napríklad hubami.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
6

Na prípravu 6 porcií potrebujeme:

Bravčové stehno 800 g
Cibuľa 2 ks
Plnotučná horčica Momentálne nedostupné 2 veľká lyžica
Hladká múka 2 veľké lyžice
Hubový vývar Momentálne nedostupné 1 liter
Lúpané paradajky 400 ml
Červená paprika 3 malé lyžičky
Soľ 2 malé lyžičky
Drvená rasca 1 malá lyžička
Vegeta 2 malé lyžičky
Cesnak 2 strúčiky
Mrazený hrášok 150 g

Postup

  1. Mäso si umyjeme a plátky mäsa naklepeme, následne nakrájame na malé kúsky. K mäsu pridáme horčicu, hladkú múku a celé to premiešame.
  2. Na oleji si speníme cibuľku. Pridáme mäso, ktoré necháme zatiahnuť a až potom primiešame všetky koreniny a pretlačený cesnak. Restujeme zhruba 10 minút.
  3. K mäsu prilejeme lúpané paradajky a prilejeme hubový vývar. Vývar nenalejte naraz, len toľko, aby sme mali mäso zaliate vývarom. Keď sa voda odparí, môžeme doliať zvyšok. Potrebujeme získať omáčkovú konzistenciu. Ak chceme, môžeme pridať aj sušené huby. Mäso varíme do zmäknutia približne 60 minút.
  4. Pred koncom pridáme hrášok a varíme ďalších 15 minút.
  5. K mäsu podávame tarhoňu, cestoviny alebo zemiakovú kašu.


Ak hľadáš ideálne spojenie k bravčovému mäsu, skús mladé, ale plné víno ako Modrý Portugal. Krásne doplní chuť šťavnatého bravčového, pričom neprebije, ale podčiarkne jeho jemnosť. Skvelá voľba pre príjemný a harmonický gastronomický zážitok.