0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Paradajková polievka

Autor receptu: Mnami by Lucy

Paradajky práve dozrievajú na slniečku, tak neváhajte a poďte si s nami uvariť túto obľúbenú paradajkovú polievku! My sme si dnes pre vás pripravili recept podľa rodinnej receptúry našej Lucy. Všetky suroviny sme najprv sprudka opiekli v rúre, čím sme dosiahli bohatú a aromaticky lahodnú chuť. Musíme uznať, že polievka je skutočne výborná a navyše plná vitamínov a živín pre naše telo. Pre ešte lepšiu chuť odporúčame podávať s hoblinkami parmezánu, pokvapkať ju olivovým olejom a podávať napríklad so zapečenou hriankou so syrom.

Náročnosť
Stredné
Počet porcií
5 porcií
Čas prípravy
60 minút

Paradajky práve dozrievajú na slniečku, tak neváhajte a poďte si s nami uvariť túto obľúbenú paradajkovú polievku! My sme si dnes pre vás pripravili recept podľa rodinnej receptúry našej Lucy. Všetky suroviny sme najprv sprudka opiekli v rúre, čím sme dosiahli bohatú a aromaticky lahodnú chuť. Musíme uznať, že polievka je skutočne výborná a navyše plná vitamínov a živín pre naše telo. Pre ešte lepšiu chuť odporúčame podávať s hoblinkami parmezánu, pokvapkať ju olivovým olejom a podávať napríklad so zapečenou hriankou so syrom.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
5

Na prípravu 5 porcií potrebujeme:

Čerstvé paradajky 1500 g
Paradajková šťava Momentálne nedostupné 500 ml
Zeleninový vývar / voda Momentálne nedostupné 40 ml
Kryštálový cukor 2 veľké lyžice
Červená cibuľa 2 ks
Cesnakový strúčik 6 ks
Soľ Momentálne nedostupné 1 podľa chuti
Čerstvé bylinky 1 podľa chuti

Postup

  1. Zapneme si rúru na 200 stupňov. Zapekaciu misu pokvapkáme olivovým olejom, pridáme na mesiačiky nakrájané paradajky, cibuľu a cesnak. Posolíme, okoreníme a ešte raz pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme cca 20 min. Priebežne môžeme zeleninu premiešavať, aby sa opiekla z každej strany.
  2. Keď je zelenina upečená, do hrnca si nakvapkáme olivový olej a opatrne prelejeme našu upečenú zmes. Prilejeme paradajkovú šťavu, vývar a počkáme, kým nám to nezovrie. Následne pridáme cukor, za hrsť čerstvej bazalky a všetko to poriadne premixujeme ponorným mixérom. Ak je polievka veľmi hustá môžeme pridať ešte vývar/vodu. Dochutíme ju ak treba soľou, cukrom a môžeme podávať.
  3. Na tanieri polievku dozdobíme parmezánom, čerstvou bazalkou a olivovým olejom.

Dobrú chuť!