0
0,00€
Košík je prázdny
Menu
0
Košík je prázdny

Vaše notifikácie

Šalát s bulgurom

Autor receptu: Mnami by Lucy

Zeleninový šalát z bulguru vhodný nielen pre vegetariánov, ale aj vegánov, ľahko stráviteľný a okrem toho telu doplníte vlákninu a vitamíny. Stačí polhodinka a môžete servírovať.

Náročnosť
Ľahké
Počet porcií
2 porcie
Čas prípravy
40 minút
Vegetariánske

Zeleninový šalát z bulguru vhodný nielen pre vegetariánov, ale aj vegánov, ľahko stráviteľný a okrem toho telu doplníte vlákninu a vitamíny. Stačí polhodinka a môžete servírovať.

Ingrediencie (Kliknite na položku pre nákup)

Kúpiť všetky ingrediencie:
Do košíka
Vybrať počet porcií:
2

Na prípravu 2 porcií potrebujeme:

Cuketa 1 ks
Mrkva 2 ks
Červená cibuľa 1 ks
Ružičkový kel 10 ks
Olivový olej 1 podľa chuti
Varený bulgur 1 šálka
Polníček 1 podľa chuti
Kôra z citróna 1 ks
Štava z citróna 1 ks

Postup

  1. Podľa návodu si uvaríme bulgur. Môžeme ho nahradiť napríklad aj kuskusom.
  2. Umyjeme si zeleninu, nakrájame na rovnaké kúsky a položíme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme olivovým olejom, posolíme a okoreníme. Môžeme použiť aj cesnak. Zeleninu pečieme zhruba 30 minút.
  3. Do väčšej misky si vložíme umytý šalát polníček, bulgur a upečenú zeleninu. Dochutíme citrónovou kôrou, šťavou z citróna, olivovým olejom a soľou. Premiešame.