
Fašiangy sú obdobie dobrého jedla. A nadýchané, mäkké a vláčne šišky sú jednoznačne ich súčasťou. Vyskúšajte náš overený recept na tradičné fašiangové šišky a iný už robiť nebudete. Nezabudnite ich poriadne pocukrovať a podávať s džemom alebo ovocnou penou.
Fašiangy sú obdobie dobrého jedla. A nadýchané, mäkké a vláčne šišky sú jednoznačne ich súčasťou. Vyskúšajte náš overený recept na tradičné fašiangové šišky a iný už robiť nebudete. Nezabudnite ich poriadne pocukrovať a podávať s džemom alebo ovocnou penou.
Každá rodina má svoj osvedčený recept na šišky. Väčšinou sa vyprážané šišky posypú práškovým cukrom a naplnia džemom. Novodobé šišky sú plnené bielkovou penou našľahanou s jahodovým džemom, prípadne čokoládou, či poliate rôznymi polevami. Jediným a hlavným účelom fašiangov v minulosti bolo dosýta sa najesť. Fašiangy sa preto oficiálne považovali za sviatok jedla.
Každá rodina má svoj osvedčený recept na šišky. Väčšinou sa vyprážané šišky posypú práškovým cukrom a naplnia džemom. Novodobé šišky sú plnené bielkovou penou našľahanou s jahodovým džemom, prípadne čokoládou, či poliate rôznymi polevami. Jediným a hlavným účelom fašiangov v minulosti bolo dosýta sa najesť. Fašiangy sa preto oficiálne považovali za sviatok jedla.